Enes - Matematik öğretmeni - Sakarya
İlk ders ücretsiz
Enes - Matematik öğretmeni - Sakarya

Enes için e-posta adresi ve telefon numarası doğrulanmıştır.

Enes

  • Ücret 700₺
  • Cevaplama 1 saat
Enes - Matematik öğretmeni - Sakarya

700₺/saat

İlk ders ücretsiz

Ders talep et

İlk ders ücretsiz

İlk ders ücretsiz

  • Matematik
  • Geometri
  • Trigonometri
  • Cebir
  • Aritmetik

Lgs, üni̇versi̇te sinavi, ara siniflar, dgs, kpss ve üni̇versi̇te düzeyi̇ i̇çi̇n matemati̇k dersi̇ veri̇yorum.

  • Matematik
  • Geometri
  • Trigonometri
  • Cebir
  • Aritmetik

Ders mekanı

    • evinizde veya dışarıda bir mekanda : 30 km uzaklığa kadar gelebilir Sakarya konumundan

Enes ile ilgili bilgiler

2024 Haziran ayında Akdeniz Üniversitesinden matematik öğretmeni olarak mezun oldum. İlk üniversiteme 2018 yılında İstanbul'da başladım ancak birtakım sebeplerden dolayı İstanbul'daki üniversiteyi bıraktım ve Antalya'ya geçerek üniversiteyi orada tamamladım. 2019 yılından beri farklı yaş, seviye ve kademelerde matematik dersi vermekteyim.

daha fazla gör

Dersle ilgili bilgiler

  • Tüm seviyeler
  • Türkçe

Dersin işlenebildiği tüm diller :

Türkçe

2024 Haziran ayında Akdeniz Üniversitesinden matematik öğretmeni olarak mezun oldum. İlk üniversiteme 2018 yılında İstanbul'da başladım ancak birtakım sebeplerden dolayı İstanbul'daki üniversiteyi bıraktım ve Antalya'ya geçerek üniversiteyi orada tamamladım. 2019 yılından beri farklı yaş ve kademelerde matematik dersi vermekteyim.
Öğrencilerde bulunan "Ben matematiği yapamam" düşüncesini yıkmak ilk önceliğimizdir. Elbette bu düşünce her öğrencide yoktur ancak birçok öğrencide sık karşılaşılan bu yanlış düşünme matematiğin önündeki en büyük engellerden birisidir. Eğer öğrenci kendini matematik yapamayacağına inandırdıysa bu algının yıkılması için süreç boyunca çalışmalar devam edecektir. Doğduğumuz anda matematik yapacaklar ve yapamayacaklar olarak ayrılmadığımız, hiç kimsenin matematiksel becerilerle dünyaya gelmediği, herkesin tecrübe ve çalışmayla bu becerileri kazandığı, matematiğin sıkı çalışmanın bir meyvesi olduğu, matematik yapabilenler ve yapamayanlar arasındaki farkın zeka değil yalnızca çalışma olduğu öğrenciye sık sık hatırlatılacaktır. Tabii ki işin bir diğer boyutu da teknik boyuttur. Matematiğe karşı beslenen iyi duygular başarılı olmak için gerekli ancak yeterli değildir. Öğrencinin mutlaka sıkı çalışması ve fedakarlık yapması gereklidir.
Teknik boyutun ilerleyişi ise şu şekilde olmaktadır: Derslerim 1 saat olarak planlanmaktadır. Buna rağmen bugüne kadar tam 1 saatte biten hiçbir dersim olmamıştır. Planlanan süreden 10 dakika erken veya geç ders bitmektedir. İlanda yazan fiyat 1 saatlik ücrettir. Daha önce günde 1 veya 2 saat ders yaptığım öğrencilerim oldu. Verimlilik açısından en ideal planlama ise her gelişimde 1,5 saat ders yapılmasıdır. 45 dakika ders, ardından 10 dakika mola ve 45 dakika daha ders şeklinde yapılacak planlama benim gözümde öğrenciyi yormadan ve dersten koparmadan yapılacak en iyi planladır. Yine de öğrencinin ihtiyacı ve diğer değişkenler göz önüne alınarak farklı planlar da yapılabilir.
Derslerde konunun özüne, tanımlamalara, bol bol farklı örnekler göstermeye dikkat ediyorum. Piyasadaki tüm kitaplardan özenle seçilmiş karışık soruları ve kendi yazdığım örnekleri derslerimde öğrenciyle birlikte tartışıyorum. (Farklı kaynakları, bu kaynaklardan toplanarak hazırlanmış PDF'leri fotoğrafta görebilirsiniz.Ayrıca fiziksel olarak elimde olmasa bile onlarca kitabın PDF'leri de bilgisayarımda mevcuttur.) Her bir sorunun kendi özelinde bir bilgi, bir düşünme şekli gerektirdiğini bilerek hepsine özenle yaklaşıyorum. Günümüz sınav sisteminde yalnızca saf bilgiyi bilmek yeterli olmadığından bu bilgi nerelerde, ne zaman ve nasıl kullanılır gibi soruları da örnekler üzerinden öğrenciye aktarmaya çalışıyorum. Bahsettiğim her şeyin düzenli ve güzel bir yazı ile notunu alarak öğrencinin her zaman ulaşabileceği bir kaynak yaratmaya da çalışıyorum.
Derslerimde öğrenciye kazandırmaya çalıştığım ve başarıyı getireceğine inandım bazı şeyler var: Bunlardan ilki yukarıda bahsettiğim matematiğe karşı olumlu duygular. Diğerleri ise matematiksel düşünme, matematiği hayatın bir parçası haline getirme, esnek ve yaratıcı düşünme. Evet bazı soruların çok bariz ve net çözüm yolları oluyor. Ancak bunlar dışında kalan soruları farklı yollardan çözmek bizim için oldukça önemli. Bir soru kaç farklı yoldan çözülebilir? Soruda yapacağımız ufak bir değişiklik sonuca nasıl etki eder? Hangi çözüm hangi durumlarda kullanışlı ve işlevseldir? İşte bu ve benzeri sorularla geçireceğimiz derslerimizde öğrenci özellikle esnek ve yaratıcı düşünmeyi öğrenecek, karşısına çıkabilecek herhangi bir soruda yorum yapabilecek ve soruyla konuşacaktır.
Bu süreç derse geldiğim anda başlayıp giderken bitecek bir durum olmayacaktır. Tüm zaman boyunca öğrenciye ödevlendirme yapılacak, sürecin nasıl gittiği ve neler yapmamız gerektiği hakkında öğrenci ve aile ile iletişim içinde olunacaktır. ​Tüm bu bahsettiklerim dışında öğrenci-öğretmen iletişimini en iyi şekilde kurmak için de çaba sarf edilecektir. Çok yakın bir geçmişte benim de 12,15,18 veya 19 yaşında bir öğrenci olduğum, benzer yollardan geçtiğimiz, o süreçleri nasıl başarıyla atlattığım ve neler düşündüğüm gibi konularla öğrenciye manevi anlamda da destek olunmaya çalışılacaktır.

daha fazla gör

Ücretler

Ücret

  • 700₺

Paket fiyatları

  • 5 saat: 3500₺
  • 10 saat: 7000₺

ücretsiz dersler

Enes ile yapacağınız bu ücretsiz ilk ders, birbirinizi tanımanıza ve sonraki dersleriniz için ihtiyaçlarınızı belirtmenize olanak sağlayacaktır.

  • 1sa

Benzer Matematik öğretmenleri

  • Ceyda

    Sakarya & Online

    5 (19 yorum)
    • 1000₺/saat
  • Sudenaz

    Sakarya & Online

    5 (9 yorum)
    • 800₺/saat
    • İlk ders ücretsiz
  • Gülfem

    Sakarya & Online

    5 (8 yorum)
    • 1500₺/saat
    • İlk ders ücretsiz
  • Ebrar

    Sakarya & Online

    5 (6 yorum)
    • 1500₺/saat
    • İlk ders ücretsiz
  • Melek

    Sakarya & Online

    Yeni
    • 650₺/saat
    • İlk ders ücretsiz
  • Zeynep

    Sakarya & Online

    5 (4 yorum)
    • 500₺/saat
    • İlk ders ücretsiz
  • Sıla

    Sakarya & Online

    5 (3 yorum)
    • 700₺/saat
    • İlk ders ücretsiz
  • Hatice

    Sakarya & Online

    5 (4 yorum)
    • 1500₺/saat
    • İlk ders ücretsiz
  • Emir

    Sakarya & Online

    5 (1 yorum)
    • 200₺/saat
    • İlk ders ücretsiz
  • Buket

    Sakarya & Online

    Yeni
    • 600₺/saat
    • İlk ders ücretsiz
  • Faruk

    Sakarya & Online

    Yeni
    • 450₺/saat
    • İlk ders ücretsiz
  • Esra

    Sakarya & Online

    Yeni
    • 1200₺/saat
    • İlk ders ücretsiz
  • Ezgi Nur

    Sakarya & Online

    Yeni
    • 500₺/saat
    • İlk ders ücretsiz
  • Esra

    Sakarya & Online

    Yeni
    • 450₺/saat
    • İlk ders ücretsiz
  • Şükrü

    Sakarya & Online

    Yeni
    • 200₺/saat
    • İlk ders ücretsiz
  • Rana

    Sakarya & Online

    Yeni
    • 300₺/saat
    • İlk ders ücretsiz
  • Nur

    Sakarya & Online

    5 (1 yorum)
    • 500₺/saat
    • İlk ders ücretsiz
  • Aleyna

    Sakarya & Online

    Yeni
    • 200₺/saat
    • İlk ders ücretsiz
  • Gamze

    Sakarya & Online

    Yeni
    • 1000₺/saat
    • İlk ders ücretsiz
  • Azra Dilara

    Sakarya & Online

    5 (2 yorum)
    • 750₺/saat
    • İlk ders ücretsiz
  • Matematik öğretmenlerini gör