Profilleri özgürce inceleyin ve kriterlerinize uyan harika türkçe öğretmenleriyle iletişime geçin (ücret, diploma, yorumlar, evde veya webcam ile ders)
İhtiyaçlarınızı ve müsait zamanlarınızı belirlemek için Türkçe öğretmeninizle iletişim kurun. Derslerinizi planlayın ve mesaj kutunuzdan güvenli bir şekilde ödeyin
İnanılmaz Öğrenci Pass size 1 yıl boyunca öğretmenlere, eğitmenlere, atölyelere sınırsız erişim sağlar. Mükemmel insanlarla yeni hobiler keşfetmek için 1 yıl.
Ege veya Akdeniz sahillerine yerleşerek huzurlu bir hayat yaşamayı tercih eden yüzlerce yabancı turist her sene buralardan gayrimenkul satın alıyor. Türkiye’de Türkçe bilmeden yaşamı idame etmek zor olduğu için de gerek çevreden duya duya gerek kurslara giderek birçok insan Türkçe öğrenmeye çabalıyor. Siz de üniversiteyi Türkiye’de okumak istiyor fakat dil becerileriniz yeterli olmadığı için cesaret edemiyorsanız hiç korkmayın; artık Türkiye’de Türkçe öğrenmek çok kolay! İster başvurmak istediğiniz üniversitenin yabancılar için Türkçe eğitimi verilen hazırlık kurslarında, ister özel kurslarda kısa zamanda Türkçe öğrenebilirsiniz. Peki özel ders almayı hiç düşündünüz mü? Dünyanın neresinde olursanız olun online Türkçe dersleri almak günümüzde çok daha kolay. Özel ders alacağınız öğretmeni kendiniz seçebilir, kendi hızınıza ve öğrenme ihtiyaçlarınıza göre belirlenen derslerden yararlanabilirsiniz.
Gelin şimdi biraz Türkçe dilini tanıyalım.
Türkçe veya Türk dili, Güneydoğu Avrupa ve Batı Asya’da konuşulan Türk dilleri ailesine ait sondan eklemeli bir dildir. Anadil olarak Türkçe konuşan kişi sayısı bugün 83 milyonu bulmaktadır. Anadili Türkçe olan kişiler büyük çoğunlukla Türkiye’de yaşar, bunun yanı sıra Bosna Hersek, Kuzey Makedonya, Kosova gibi Balkan ülkelerinde, Ege Adaları, Kıbrıs ve Ortadoğu’yu kapsayan eski Osmanlı İmparatorluğu coğrafyasında da Türkçe konuşulur. Türkçe konuşanların küçük bir kısmı da başta Almanya olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerine ve Amerika’ya göç eden Türklerdir. Türkçe, Türk dil ailesinin Oğuz dilleri grubundan Batı Oğuz dili olan Osmanlı Türkçesinin devamıdır. Türkçe, Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin resmi dilidir.
Türkçe’yi diğer birçok dilden farklı kılan etmen sondan eklemeli olması ve ünlü uyumu gibi dil bilgisi özelliklerine sahip olmasıdır.
Türklerin bilinen en eski yazılı kaynağı olan Orhun Yazıtları ele alındığında Türkçenin yaklaşık 1300 yıllık bir tarihe sahip olduğu görülebilir. Türkçenin bilinen ilk alfabesi, Orhun Yazıtları'nda da kullanılan ve yaygın adıyla Göktürk alfabesi olarak bilinen Orhun alfabesidir.
“Çıgany bodunug bay kıltım, az bodunug üküş kıltım ”- (Yoksul halkı zengin yaptım, az halkı çok yaptım)
Orhun Yazıtları’ndan alınan bu örneği açıklaması olmadan okuyan biri , eğer Türk Dili ve Edebiyatı bölümü okumadıysa veya eski Trükçeye özel bir ilgi duymuyorsa, kolay kolay anlayamaz.
Eski Türkler her zaman hareket halinde, göçmen kavimlerdi. Türkçe dili de eski Türk boylarının Orta Asya, Doğu Avrupa, Sibirya ve Orta Doğu'ya doğru göçleriyle yayılmıştır.
Günümüzdeki standart Tükçe, İstanbul’da konuşulan Türkçe ağzı örnek alınarak oluşturulmuştur. “İstanbul Türkçesi” olarak da ifade edilen İstanbul ağzı Türkçenin standart formudur ve en temiz, açık, anlaşılır Türkçe konuşma şekli olarak bilinir. Bununla birlikte Karadeniz’de, Ege’de, Doğu Anadolu’da, İç Anadolu’da ve Türkiye’nin diğer bölgelerinde çeşitli Türkçe ağızları bulunur. Genelde Türkiye’nin her yanından insan bir araya geldiğinde birbirini anlayabilirken ilk defa duyulan yoğun bir şiveyi çözmek zor olabilir.
Örneğin İstanbul Türkçesi ile konuşan bir kişi “gidiyorum” derken Karadeniz ağzıyla bu ifadeyi “kiteyrım/cideyrum” şeklinde duyabilirsiniz. Veya yazı dilinde “ne yapacakmış?” kelimesi bir Ege’li tarafından “n’apıvecemiş?” şeklinde söylenir.
Türkçede doğru bir cümle oluşturmak için; özne, nesne, yüklem biçiminde kullanılmalıdır, ancak Türkçe esnek bir dildir. Bu yüzden günlük yaşamda devrik cümlelerin sıklıkla kullanıldığına şahit oluruz.
Türkçedeki ben, sen, o, biz, siz, onlar kişi zamirlerinin yanısıra “siz” zamiri kibar olarak 2. tekil kişiyi (sen) belirtir. Bu da birçok dilde var olmayan ve Türkçeyi ikinci dil olarak öğrenenlere oldukça tuhaf gelen bir dil özelliğidir.
Türk Dil Kurumu’nun güncel sözlüğüne bakıldığında şu anda Türkçede 616.767 kelime bulunduğunu görüyoruz. Tabi bu kelimelerin bazısı yabancı dillerden Türkçeye geçmiştir. Bunlar arasında en çok kelime alına diller Arapça, Fransızca ve Farsçadır. Arapçadan 6467 kelime, Fransızcadan 5253 kelime ve Farsçadan ise 1359 kelime bugün dilimizide kullanılagelmektedir. Diğer dillerden alınmış size de oldukça tanıdık gelecek bazı kelimelere bakacak olursak, örneğin İtalyanca’dan alınan: politika, fanila, kundura, gazete, alaturka, banka, çapa, çimento, fabrika; Almancadan alınan: dekan, general, filinta, kuruş, otopark, şalter, vokal, panzer; ve İngilizceden alınan: pikap, video, çita, medya, sandviç, bot, cips, futbol, hostes, e-mail, kariyer, lobi, linç gibi kelimeler günlük yaşantıda sıkça karşımıza çıkabilmektedir. Türkçe yalnızca diğer dillerden kelimeler almakla kalmamış aynı zamanda başka dillere de kendinden birçok kelime vermiştir. Örneğin Hırvatça dilinde 1192 adet Osmanlı Türkçesi kökenli kelime bulunduğu tahmin edilmektedir. Yabancı bir ülkeye seyahat ettiğinizde marketlerde ilk dikkatinizi çekecek tanıdık ürün Türkiye’de hemen her akşam yemeğinde sofralarda görebileceğiniz “yoğurt” olacaktır.
İnternetin sınırsız imkanlarından yararlanarak yeni bir şey öğrenmek isteyenlere sunulan fırsatlar eskiye göre çok daha fazla. Örneğin gitar çalmayı öğrenmek istiyorsanız Google’a ‘gitar çalmayı öğren’ yazarak karşınıza çıkan yüzlerce video veya öğretici yazıya saniyeler içinde ulaşabilirsiniz. Aynı şekilde, yabancı dil olarak Türkçe öğrenmeyi isteyen kişiler de internetin bu zenginliğinden dilediği gibi yararlanabilir.
Genç neslin çoğunluğu online ortamdan, telefon veya tabletlerinden mesajlar yazıyor fakat gramer kurallarına, yazım ve noktalama işaretlerine çoğu zaman uymuyor. Hatta telefon ve bilgisayarlardaki yazım denetimi sayesinde neredeyse artık kimse yazdığı kelimenin doğru olup olmadığını dahi fark etmiyor.
Türkiye’de yaşayıp büyüyen lise ve hatta üniversite seviyesinde eğitimini tamamlamış birçok kişi bile aslında yazı dilinde Türkçeyi doğru düzgün kullanmıyor. Çoğu insan ‘de’ ve ‘ki’ nin doğru yazımından bihaber. Üniversiteye giriş sınavlarında veya liseye giriş sınavlarında binlerce öğrencinin Türkçe netleri yerlerde sürünüyor. Bu oldukça üzücü, fakat değiştirelemeyecek bir durum değil. Bire bir Türkçe dersleri alarak zorlandığınız, bir türlü aklınıza girmeyen, sınavlarda hata yaptığınız konularda kendinizi geliştirme imkanı bulabilirsiniz.
Dünya sıralamalarında üst sıralarda yer alan üniversiteleri, birbirinden başarılı akademisyenleri ve gelişmiş laboratuvar imkanlarıyla Türkiye, lisans ve lisans üstü eğitimi almak isteyen pek çok öğrenci için oldukça ideal bir ülkedir. Türkiye’nin prestijli üniversitelerinde eğitim görmek isteyen yabancı öğrenciler öncelikle belli bir seviyeye kadar Türkçe becerilerini geliştirmeleri gerekir.
Bilindiği gibi, yabancı bir ülkede üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin karşılaştıkları en büyük engel dil engelidir. Türkiye bu açıdan yabancı öğrencilere kolaylık sağlayan bir eğitim modeline sahip. Türkiye’de üniversiteler Türkçe veya İngilizce ağırlıklı eğitim verirler. Yabancı bir öğrencinin tercih etmek istediği bölümde hangi dil ağırlıklıysa o dilde yeterliliğini tamamlaması ve derslere öyle katılması gerekir. Üniversiteye kabul edilen ve dil yeterliliği olmayan öğrenciler ilk yıl sadece dil dersleri bulunan hazırlık eğitimini tamamlar. Sene sonunda yapılan sınavda geçerli puana ulaşan öğrenciler bir sonraki sene tercih ettikleri bölümde eğitim görmeye başlayabilirler.
İşte yabancılar için üniversite okumayı kolaylaştıran bu tarz imkanlara sahip üniversite sistemi bulunan Türkiye, yurtdışından birçok öğrencinin de dikkatini çekiyor. Bu nedenle her sene yüzlerce yabancı öğrenci ülkemizde eğitim almak için en iyi üniversitelere başvuruyor.
Bunun yanı sıra bilindiği gibi ülkemiz özellikle Ortadoğu’dan yüksek sayıda göç almaktadır. Türk vatandaşlığını veya sınırsız oturum hakkını elde eden üniversite çağındaki kişiler de yine bu sisteme tabi tutulur.
Örneğin Marmara Üniversitesi’nin Yabancı Diller Yüksek Okulu her sene yabancılar için Türkçe kursları açıyor ve her seviyeye göre kaç saat ders verdiğini sitesinde duyuruyor. A1:90 saat, 5 haftadır, A2: 90 saat, 5 haftadır, B1: 90 saat, 5 haftadır, B2: 90 saat, 5 haftadır, C1: 120 saat, 7 haftadır. Bu kurs toplamda 480 ders saatinden oluşur.
Türkçenin en güzel yanlarından biri her harfin kelime içinde yazıldığı gibi okunmasıdır. Yani alfabeyi öğrendikten sonra aslında kelimeleri okumaya başlamak çok kolay! Yani “c” geçen yerde kelimenin neresinde olursa olsun her zaman “c” diye okumalısınız. İngilizcedeki gibi bazen “k” bazen “s” şeklinde okumak gibi bir karmaşası yoktur. Okuma becerilerinizi geliştirmek için her gün en az yarım saat sesli bir şekilde okuma egzersizi yapmanızda yarar var. Öncelikle anaokulu seviyesinde çocuk kitaplarıyla çalışmaya başlayabilirsiniz. Okuma becerilerinizi yeterince ilerlettiğinizde Türk yazarlarının muhteşem eserlerini okuyacak hale gelebilirsiniz. Okuma çalışmaları yaparken aynı zamanda doğru cümle kurmayı da farkında olmadan öğreneceksiniz. Örnek cümlelerden veya aklınızda kalan cümle kalıplarından günlük hayatta kullanmaya başlayabilirsiniz. Anlamadığınız yerde direkt internete sorun. Veya kursa gidiyorsanız kurs öğretmeninize de danışabilirsiniz. Tabi kurs öğretmenleri her zaman kendi numaralarını veya diğer iletişim bilgilerini öğrencilerine verecek kadar samimi olmayabiliyor. Halbuki özel ders öğretmenleri her daim öğrencileriyle iletişimde kalmayı tercih eder ve gece gündüz yardıma hazır vaziyettedir.
Türkçe öğrenmenin birçok farklı yolu var elbette. Fakat bunlar arasından en etkili ve hızlısı özel ders almaktır. Superprof’un sitesinde 1000’in üzerinde öğretmen Türkçe dersi vermek için sizleri bekliyor. Dünyanın neresinde olursanız olun online Türkçe dersleriyle kendinizi geliştirebilir, Türkiye’de üniversitelere başvurma şansı kazanabilirsiniz. Kurslarda alınan derslere kıyasla özel dersler her öğrencinin ihtiyaç, beceri, hedef ve yeteneklerine göre özel olarak düzenlenir ve dersler deneyimli öğretmenler tarafından biçimlendirilir. Superprof’tan özel ders alarak hedeflerinize bir adım daha yaklaşın!
Türkçe dersi saatlik ders ücreti ₺61.
Bu ücret birçok kritere göre değişmektedir:
Öğretmenlerin %97'si tüm öğrencilere ilk derslerini ücretsiz veriyor.
Yakınlarınızdaki öğretmenlerin ücretlerini öğrenin.
Bir öğretmen ile Türkçe dersleri alarak daha hızlı ilerleyebilirsiniz.
Öğretmeninizi seçip derslerinizi evde veya uzaktan işleyebilirsiniz!
Derslerinizi planlamak için birbirinizle iletişime geçerek ilerlersiniz.
Milyonlarca mükemmel size en uygununu arama motorumuzla bulabilirsiniz.
1 tıkla aramanızı gerçekleştirin.
Türkçe öğretmenlerinin çoğu
online dersleri veriyor.
Online Türkçe dersi verenlerin ilanlarını görmek için arama motorumuzdan "webcam" seçeneğini işaretlemeniz yeterli.
3010 türkçe matematik öğretmeni türkçe dersi vermeye hazır.
Profillerini inceleyip ihtiyacınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.
3010 ilandan istediğiniz öğretmeni bulun.
329 not sayısıyla, öğrenciler öğretmenlere 5 üzerinden ortalama 5.0 verdi.
Derslerinizle ilgili sorun yaşamanız halinde müşteri hizmetlerimiz en hızlı çözümü bulmak için hizmetinizde (Hafta içi her gün telefon veya e-mail ile)
Her alandaki öğretmenler için öğrencilerin yorumlarını inceleyebilirsiniz.
Berrak Hoca, çok profesyonel bir öğretmen: derslerimizin programını çok titiz hazırlıyor, ihtiyaçlarıma göre materyal veriyor. Kendisi çok olumlu ve dikkatli biri. Onu öğretmen olarak herkese tavsiye ediyorum.
Анастасия, 2 ay önce
Öğretmenimiz idalist bir öğretmendir.Nezaketli davranışları için teşekkür ederim.
Nesli̇han, 10 ay önce
Nezaketli ve ilgili yaklaşımından dolayı teşekkür ederim.
Nesli̇han, 1 yıl önce
İlk dersde kızım Ece öğretmenin anlatımını çok sevdi ve anlamadığı konuları hemen anladığını söyledi Teşekkürler Ece öğretmen
Arzu, 1 yıl önce
Hiç Türçe bilmeyen kızımız için aradığımız öğretmeni bulmuş olduk. Yabancı öğrenciler için ideal. Başarılı.
Hasan, 2 yıl önce