

Buse profili ve iletişim bilgileri uzmanlarımız tarafından doğrulanmıştır.
Buse
- Ücret 149₺
- Cevaplama 11 saat
-
Öğrenci18
Buse Superprof'a katıldığı günden itibaren ders verdiği öğrenci sayısı
Buse Superprof'a katıldığı günden itibaren ders verdiği öğrenci sayısı

149₺/saat
Bu öğretmenin programı maalesef dolu
- Sosyal bilimler
- Felsefe
- Sosyoloji
- Sanat tarihi
- Mitoloji
Hacettepe Üniversitesi Kültürel Çalışmalar ve Medya Yüksek Lisans Öğrencisinden Lisans Seviyesinde Sosyal Bilimlerde Akademik Danışmanlık
- Sosyal bilimler
- Felsefe
- Sosyoloji
- Sanat tarihi
- Mitoloji
Ders mekanı
Super Öğretmen
Buse en iyi Sosyal bilimler öğretmenleri arasında. Yetkin bir profil, iyi bir diploma, hızlı ilk ders planlaması ve öğrencilerinden mükemmel yorumlar!
Buse ile ilgili bilgiler
2020'de lisansımı Hacettepe Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü onur öğrencisi olarak tamamlayıp, aynı sene Hacettepe Kültürel Çalışmalar ve Medya bölümünde yüksek lisansa başladım. 2018 yılında Erasmus+ programı ile altı ay Varşova'da yaşadım, değişim programı içinde ve daha sonrasında bireysel planlamalarla 10 ülke 11 şehir gezdim. Pandemi öncesinde Arjantin tango üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyordum, pandemi şartlarında ise yüksek lisans ve yaratıcı yazarlık çalışmalarıma odaklanmış bulunmaktayım.
Lisansımın müfredatı gereği interdisipliner olması ve gezilerim sonucu etkileşime girdiğim farklı kültürler, sanat ve sosyal bilimlerde (başlıca sosyoloji, felsefe, ve psikoloji olmak üzere) çok bakışlı olmama yardım etti ve dünyayı bütüncül bir şekilde değerlendirmeme yardımcı olan bu tutumda kendimi daha da geliştirmek için yüksek lisansımı Kültürel Çalışmalar bölümünde yapmaya karar verdim. Tezimde yoğunlaştığım alanlar tiyatro üzerinden postmodern teori, avangard sanat ve geç kapitalizm kültürüdür. (Akademik ilgi alanlarım: eleştirel teori, postkolonyal teori, edebiyat kuramı, sanat kuramı, alımlama çalışmaları, sosyal medya ve mim çalışmaları, göstergebilim, eleştirel dilbilim)
Sosyal bilimlerde akademik danışmanlık yapabilme konusunda kendimi yetkin görmem, okuduğum bölümle yakından alakalı. Eleştirel Teoriden beslenen ve 1960'larda ortaya çıkan Kültürel Çalışmalar ekolü, sosyal bilimlere olan bakışta bir paradigma değişimine yol açmıştır ve bu disiplinin içinde yoğrulan kişilerin mümkünse her beşeri disiplinde fikir sahibi olmak zorundadır; çünkü kültürel çalışmalar ekolü yaptığı araştırmalarda tek kutuplaşmamak adına disiplinlerarası olmak zorundadır.
Dersle ilgili bilgiler
- Tüm seviyeler
- İngilizce
- Türkçe
Dersin işlenebildiği tüm diller :
İngilizce
Türkçe
Kişiye özel hazırlanacak programlarla online yapılacak derslerin amacı esasen akademik yaşantıya uyum sağlamakta zorlanan kişilere eksik oldukları noktalarda yardımcı olmaktır. Didaktik ve dikte eden üslubu öğrenim süreci için son derece faydasız bulduğumdan, "dersler" karşılıklı bir bilgi paylaşımı ve müşterek bir öğrenme süreci şeklinde işler, ki sosyal bilimlerin doğası da budur. İnsanı konu alan disiplinlerde pozitivist bir tavır sergilemek yalnızca ezberciliğe ve konunun özünü kaçırmaya yol açar, tam da bu yüzden sahip olduğum bilgi havuzunu bir diyalog halinde öğrencilerimle paylaşmayı ve onlarla birlikte kendimi geliştirmeyi amaçlarım. Öğrencilerime yardımcı olduğum konular (İngilizce ve Türkçe):
-Özel ders (zorlanılan spesifik bir ders varsa, bu dersin müfredatı doğrultusunda üniversiteyle paralel giden özel dersler)
-Ödev ve sınavlara yönelik akademik destek (intihal yapmamak kaydıyla)
-Referans sistemi (hazırlanan ödev ve makalelerde istenilen referans stiline uygun bilgilendirme ve düzeltmeler; örn. APA, MLA, Chicago…)
-Akademik zamanlama (yoğunluktan dolayı sorumluluklarını yerine getirmekte zorlanan kişiler için oluşturulacak çalışma rutiniyle son teslim tarihleri ve vize/finaller için hazırlık)
-Transkript ve mezuniyet durumu kontrolleri (AKTS hesaplaması ve gerektiği takdirde öğrencinin mezuniyetini çabuklaştırmaya yönelik çalışmalar)
Lisans hayatımda arkadaşlarıma yardımcı olmak amacıyla yapmaya başladığım bu işi, 2019'dan beri profesyonel olarak icra etmekteyim. İngiliz Dili ve Edebiyatı'ndan İç Mimarlık bölümüne kadar farklı disiplinlerdeki arkadaşlarla çalışma fırsatım oldu ve bilgi birikimin açısından benim için çok keyifli olan bu çalışmalarda karşımdaki kişilere yardımımın dokunduğunu görmek aynı zamanda kariyer hedefim olan akademisyenlik için kendimi geliştirmemi sağlamaktadır.
Referanslar
Referanslar öğretmenin yakınları ve tanıdıklarından gelir
İngilizcem iyi olmadığı için çekinerek, sıkılarak ders almaya karar versem de Buse hocam her zaman destek olarak ilerlememi sağladı. Alanında başarılı ve samimi bir hoca olduğu için derslerimiz çok güzel, verimli, eğlenceli geçti.
Buse Hoca alanında çok tecrübeli ve yetkindir, kişisel ihtiyaçları ve eksikleri tespit edip o yönde ders verir. İngilizce düzeyinize göre ders anlatır, düzenli ders ve öğrenci takibi yapar.
Edebiyata olan ilgimiz sebebiyle bir yazarlık atölyesinde tanıştığım Buse, yetkinlikleri yalnızca edebiyatla da sınırlı olmayan bir birikime sahip. İngilizceye hem günlük konuşma dilinde, hem akademik yazı üslubunda hem de edebi açıdan son derece hakim biri olarak, kendisi bu dili öğrenmede kesinlikle çok değerli bir kılavuzdur ve şahsi kanaatimce ülkemizde bu noktada az bulunabilecek öğretmenlerden biridir. Alanındaki yetkinliği ile beraber, öğrenmede zorluk yaşadığınız her noktada çözüm odaklı, teşvik edici ve kolaylaştırıcı yaklaşımıyla İngilizceyi size sevdirir. İngilizcede yaşadığım zorluklar noktasında hala tavsiyelerini aldığım biri olarak, birikimlerinin ihtiyaç duyan herkes için son derece faydalı olacağı kanaatindeyim.
Kuşak farkı olan hocaların sıkıcı fabrikasyon derslerinden bıkan birisi olarak ilaç gibi geldi. Pek memnunum kendisinden :D
Daha fazla referans gör
Ücretler
Ücret
- 149₺
Paket fiyatları
- 5 saat: 745₺
- 10 saat: 1490₺
Online
- 149₺/saat
Benzer Sosyal bilimler öğretmenleri
Erhan
- 400₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Murat
Ankara
- 750₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Zehra
Ankara
- 160₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Murat
- 175₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Gözde
& Online
- 1500₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Kutay
Ankara & Online
- 250₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Melike
Ankara & Online
- 250₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Buse
Ankara & Online
- 200₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Ömer Doğukan
Ankara
- 350₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Betül
Ankara & Online
- 500₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Hanife
Ankara & Online
- 600₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Mehmet
Ankara & Online
- 149₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Avni Murat
Ankara & Online
- 200₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Zeynep cansu
Ankara & Online
- 300₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Melek
Ankara & Online
- 1000₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Nazlı şerife
Ankara & Online
- 600₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Ahmet
Ankara & Online
- 1200₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Büşra
Ankara & Online
- 500₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Ebru
Ankara & Online
- 550₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Fulya
Ankara & Online
- 500₺/saat
- İlk ders ücretsiz
-
Sosyal bilimler öğretmenlerini gör
