

Zehra profili ve iletişim bilgileri uzmanlarımız tarafından doğrulanmıştır.
Zehra
- Ücret 4000₺
- Cevaplama 1 saat

4000₺/saat
İlk ders ücretsiz
- Siyaset bilimi
- Uluslararası ilişkiler
- Dış politika
AP Central Müfredatına ve College Board Soru Tiplerine Uyumlu AP Comparative Government Dersleri
- Siyaset bilimi
- Uluslararası ilişkiler
- Dış politika
Ders mekanı
Zehra ile ilgili bilgiler
Merhaba, ben Zehra.
Anadolu Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Lisans ve Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Yüksek Lisans mezunuyum. 10 yılı aşkın süredir canlı online derslerle özellikle AP Comparative Government and Politics ve IB Global Politics alanlarında öğrencilere sınav odaklı destek veriyorum.
AP Comparative Government and Politics derslerimi, özellikle AP Central’ın güncel sınav müfredatına uygun ve College Board’un soru tipleriyle uyumlu olacak şekilde hazırladığım ders içerikleriyle yürütüyorum. Amacım, öğrencinin yalnızca konuları öğrenmesi değil; bu bilgileri AP sınavında karşılaşacağı soru formatlarına doğru, etkili ve stratejik biçimde aktarabilmesidir.
Daha önce Vietnam ve Bahreyn’de yaşama deneyimim, şu anda ise İngiltere’de yaşıyor olmam; AP dersinin temelini oluşturan farklı siyasi sistemleri yerinde gözlemleme ve bu deneyimi derslerime karşılaştırmalı analizle aktarma imkânı sağladı. Bu deneyimler, derslerde ele aldığımız farklı rejim türlerini ve karşılaştırmalı siyaset kavramlarını öğrencilerime daha anlaşılır, somut ve akılda kalıcı şekilde açıklamama yardımcı oluyor.
Hâlihazırda İngiltere’de yüz yüze A-Level Politics and Humanities dersleri de veriyorum. Öğrencilerimin A-Level sınavlarında hedefledikleri başarıya ulaşabilmeleri için essay yazımı, sınav stratejisi, konu tekrarı ve akademik argüman geliştirme üzerine çalışıyorum.
Dersle ilgili bilgiler
- Tüm seviyeler
- Türkçe
Dersin işlenebildiği tüm diller :
Türkçe
AP Central ve College Board Odaklı Ders İçeriği
AP Comparative Government derslerinde, College Board’un belirlediği kazanımları ve sınav beklentilerini merkeze alan sistemli bir program izliyorum. Derslerimde öğrencilerime bilgiyi öğretmenin yanı sıra, AP sınavının nasıl düşündüğünü, öğrencilerden ne beklediğini, soruların neyi ölçtüğünü ve cevapların nasıl yapılandırılması gerektiğini de gösteriyorum.
Peki bunu nasıl yapıyorum?
Ders kaynakları: AP Central müfredatıyla uyumlu olarak hazırladığım ders notları ve slaytlar üzerinden ilerliyorum. College Board soru tiplerine uygun konu anlatımı, kavram analizi, hedef ülke karşılaştırmaları ve bu ülkelerdeki güncel siyasi gelişmeleri derslerimize dâhil ediyorum. Amacım, öğrencinin çok fazla dağınık kaynak arasında kaybolmadan, sınav için gerekli bilgileri düzenli ve anlaşılır şekilde öğrenmesini sağlamaktır.
Multiple choice soru çözüm stratejileri: AP’de öğrencilerin en sık yaşadığı zorluklardan biri, sınav formatına uygun MCQ sorularıyla yeterince pratik yapamamaktır. Bu nedenle derslerimde öğrencinin sınav içeriği ve formatıyla uyumlu çok sayıda soru çözerek MCQ becerisini geliştirmesini hedefliyorum.
Free response question analizleri ve geçmiş yıllara ait FRQ çözümleri: AP Comparative Government sınavında öğrencilerin en çok zorlandığı alanlardan biri, bilgiyi doğru formatta yazılı cevaba dönüştürmektir. Bu nedenle FRQ çalışmalarına özel önem veriyorum. Öğrencilerle geçmiş yıllarda çıkmış FRQ sorularını detaylı olarak analiz ediyor; sorunun ne istediğini, hangi kavramların kullanılacağını ve cevabın nasıl yapılandırılması gerektiğini birlikte çalışıyoruz.
Argument essay planlama ve yazma çalışmaları: Argument essay bölümünde öğrencinin tez kurmasını, uygun ülke örnekleriyle argümanını desteklemesini, kanıta dayalı ve sınav formatına uygun cevaplar yazmasını hedefliyorum.
Ünite sonu quizler: Sürecin başından sonuna kadar öğrencinin soru tiplerini tanımasını, soru çözme becerisini geliştirmesini ve akademik durumunu yakından takip edebilmek için ünite sonlarında quizler ve ödevlendirmelerle ilerliyorum.
Ara mock examler ve tam deneme sınavları: Ders konularımıza devam ederken ara mock examlerle öğrencinin mevcut durumunu değerlendiriyor; güçlü olduğu ve geliştirmeye ihtiyaç duyduğu alanları daha net görmesini sağlıyorum. Tüm konular tamamlandıktan sonra ise tam deneme sınavlarıyla net skor takibi, sınav stresini azaltma ve zaman yönetimi konusunda deneyim kazanmasını hedefliyorum.
Düzenli akademik raporlama ve geri bildirim: Öğrencinin gelişim sürecini yalnızca ders saatleriyle sınırlı görmüyorum. Bu yolculuğun öğrenci, öğretmen, veli ve gerektiğinde ilgili kurumla birlikte yürütülen bir süreç olduğuna inanıyorum. Bu nedenle öğrencinin ilerlemesini düzenli olarak takip ediyor, ihtiyaç duyulan noktalarda açık ve yapıcı akademik geri bildirim sağlıyorum.
Kişiye özel çalışma planı: Her öğrencinin mevcut şartlarını, seviyesini, hedef skorunu ve sınav takvimini dikkate alarak kişiye özel bir çalışma planı oluşturuyor; süreci düzenli takip ve bireysel geri bildirimle destekliyorum.
Ders Formatı
Dersleri, öğrencinin tercihine bağlı olarak Zoom veya Google Meet üzerinden 90 dakikalık canlı online dersler şeklinde yapıyorum. Birebir ve küçük grup dersi seçenekleri sunuyorum.
Eğer AP Comparative Government and Politics sınavına AP Central müfredatı ve College Board soru tipleriyle uyumlu, sistemli ve sınav odaklı bir şekilde hazırlanmak istiyorsanız, benimle iletişime geçebilirsiniz.
Ücretsiz deneme dersi ve seviye tespit sınavı sonrasında, hedefinize uygun, net ve verimli bir çalışma planını birlikte oluşturabiliriz.
Ücretler
Ücret
- 4000₺
Paket fiyatları
- 5 saat: 20000₺
- 10 saat: 40000₺
Online
- 4000₺/saat
ücretsiz dersler
Zehra ile yapacağınız bu ücretsiz ilk ders, birbirinizi tanımanıza ve sonraki dersleriniz için ihtiyaçlarınızı belirtmenize olanak sağlayacaktır.
- 30dk
Detaylar
2026-27 eğitim öğretim yılı 90dk ders saat ücretidir.
Benzer Siyaset bilimi öğretmenleri
Enya Ulya
& Online
- 600₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Hasan
& Online
- 149₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Can
Ataşehir & Online
- 500₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Önder
Dudullu Osb
- 149₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Furkan
& Online
- 700₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Orhancan
- 650₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Ekinsu
& Online
- 180₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Tolga
İstanbul & Online
- 600₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Emirhan
İstanbul & Online
- 350₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Medet
İstanbul & Online
- 249₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Güvenç
İstanbul & Online
- 400₺/saat
- İlk ders ücretsiz
EDA NUR
İstanbul & Online
- 160₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Resul
İstanbul & Online
- 149₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Ahmet Onur
& Online
- 149₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Sefa
Kartal & Online
- 300₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Levent Efe
& Online
- 149₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Doç Dr Selahattin
İzmir & Online
- 2000₺/saat
Hilal
& Online
- 500₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Fergan
& Online
- 200₺/saat
- İlk ders ücretsiz
Mertay
& Online
- 150₺/saat
- İlk ders ücretsiz
-
Siyaset bilimi öğretmenlerini gör
