
Mehmet Sami
Lider
- Saatlik ücret ₺150
- Cevaplama süresi 6h
- Öğrenci sayısı 19
Sayısal alanda Türkiye 416.sı, İ.T.Ü. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği öğrencisinden YKS, ALES, DGS, LGS, KPSS, SAT, IB, ACT, AP sınavlarına yönelik matematik ve geometri özel dersi
-
- Öğretmenin evinde
- Öğrencinin evinde
- webcam
Lider
En iyi öğretmenlerimizin sembolleri arasında! Kaliteli profil, iyi bir diploma, cevap garantisi. Mehmet Sami ilk matematik dersinizi özenle hazırlayacak.
Dersle ilgili bilgiler
Özellikle yeni nesil olarak adlandırılan öğrenciyi düşünmeye ve bildiklerini yorumlamaya zorlayan soru tiplerinin son yıllarda artmasıyla konuların her detayı ile tam olarak özümsenmesi ve gerçek hayat ile bağlantılarının kurulabilmesi inanılmaz derecede önem kazanmıştır. Sadece konuya hakim olmak yeni nesil soruların çözülebilmesi için yeterli olmamaktadır. İstenen başarının yakalanabilmesi için konuya hakim olmanın dışında yeni nesil soruların nasıl yorumlanacağı ve konu ile ilişkisinin nasıl kurulacağını öğrenmek de çok önemlidir. Bu nedenle derslerimi işleme yöntemim konuyu detayları ile, ezberden uzak bir şekilde öğrettikten sonra konunun gerçek hayat ile bağlantılarını göstermek ve bu şekilde yeni nesil sorulara altyapı hazırlamak üzerinedir. Konu anlatımını sağlam bir şekilde bitirdikten sonra öğrenci ile kolaydan zora doğru konu ile ilgili onlarca örnek soru çözerim ki öğrenci benim sorulara nasıl yaklaştığımı öğrensin ve kendisi de bu şekilde soruları çözebilsin.
alanlar
- Matematik
- Geometri
diller
- İngilizce
- Türkçe
seviyeler
- Tüm seviyeler
Mehmet Sami ile ilgili bilgiler
İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde okumaktayım. Kendimi bildim bileli yeni öğrendiğim bilgileri başkaları ile paylaşmak ve onlara bildiğim şeyleri öğretmek benim için bir tutkuydu. Bu tutkuyu hala içimde çok yoğun bir şekilde hissettiğimden dolayı en hakim olduğum alanlar olan matematik ve geometri alanları üzerine 4 senedir zevkle özel ders ve sınav koçluğu hizmeti vermekteyim.
Yorumlar
Tüm yorumlar tarafımızca toplanır ve %100 güvenilirlerdir. Mehmet Sami ile öğrencilerinin yaşadığı gerçek deneyime dayanmaktadır.
Mükemmel! Sami hocayla ders yapmak tamamen bir ayrıcalık, boş hayaller satmayan size herşeyi olduğu gibi ve deneyimleriyle aktaran bir matematik dahisi olduğunu düşünüyorum. Temelim olmamasına rağmen yeni nesil soruları çok kısa bir süre içinde çözmeye başlamak bile tamamen hocamın katkıları sayesinde.
Mükemmel! AYT matematik ve TYT problemler kısmı için Sami hocama ulaştım. Yaptığımız derslerden çok memnun kaldım. Anlatımı çok iyi. Anlamamak için kendinizi zorlamanız lazım. Sınavıma bir buçuk senem daha var. Birlikte çok iyi netlere çıkabileceğimize kesinlikle inanıyorum. İyi ki sizinle tanışmışız hocam :)
Mükemmel! Kısa süredir birlikte ders yapmamıza rağmen matematiğe karşı olan negatif bakış açım Sami hocam sayesinde değişti. Kendisinin anlatımı çok detaylı ve çok öğretici çözümler uyguluyor. Bir sorunun 2 bazen 3 farklı çözümünü gösteriyor bu şekilde matematik bilgim ekstra artmış oluyor. İletişimi kuvvetli, matematiği sevdirerek öğreten ve işini severek yapan bir öğretmen arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.
Mükemmel! Sami hoca'ya ulaşmak kesinlikle hayat kurtarıcıydı. Gerek eğitim methodları, gerek ihtiyaca göre şekillendirdiği müfredat olsun son derece profesyonel yaklaşımları ile oğlumun matematik aşkını körüklemektedir. Kendisine aldığımız hizmet için minnettarız. Şiddetle tavsiye ederim.
- Mehmet Sami cevap verdi : Ömür üstün zekalı bir çocuk olmasından dolayı anlattığım her şeyi çok rahat bir şekilde algılayıp hafızasında tutabiliyor. Aynı zamanda bu yaşına kadar oldukça iyi bir eğitim almış. Bu nedenle Ömür ile çalışmak benim için çok büyük bir keyif. İleride çok iyi yerlere geleceğinden bir şüphem yok.
Mükemmel! Sami hocamız kıtalar arası ders veriyor. Kızım bir yıllığına Amerika'da 11. sınıf lise değişim öğrencisi. 8 saat farkı olmasına rağmen, Sami hocamız gece saat 23.30'da 2 saat ders veriyor. Sayesinde senelerdir anlamıyorum yapamıyorum matematiğe ön yargılı olan kızım matematiği sevdi ve aslında kolaymış diyor. İyi ki Sami hocamız ile tanışmışız, Defne'nin temelini sağlamlaştırarak hem Türkiye'deki Üniversite sınavına hem de yurt dışındaki SAT sınavına hazırlıyor. Tüm destekleri için çok teşekkür ederim. Sevgiler.
Mükemmel! Hem iyi bir öğretmen hem de iyi bir arkadaş. Kendisiyle ders çalışırken hem keyif alıyorsunuz hem de zamanın nasıl geçtiğini anlamayacak kadar keyifli bir ders geçiriyorsunuz.
- Mehmet Sami cevap verdi : matematik temeli sağlam ve çok istekli
Daha fazla üye yorumu gör
Referanslar
Referanslar öğretmenin yakınları ve tanıdıklarından gelir
Sami abimden 9.sınıf matematik için özel ders alıyorum ve çok memnunum kendisinden. Konulara çok hakim ve verdiğimiz ücrete göre aldığımız hizmet çok iyi. Düzenli olarak ödev verip ödev kontrollerini yapıyor bu sayede eksik kaldığım yerleri tespit edip hemen o kısımları güzelce tekrar ediyoruz. Matematiğe bu kadar hakim olduğumu hiçbir zaman hissetmemiştim. İyi ki sizinle tanışmışım hocam :)
Birçok farklı matematik öğretmenim olmasına rağmen Sami Hocamdan aldığım eğitim çok anlaşılır ve akıcı oldu hatta olmaya devam ediyor. Matematiği bana sevdirdi açıkçası. Anlatım ve iletişim kabiliyeti çok yüksek biri. Ona sorduğum soruları günlük hayattan örnekler vererek açıkladığı için akılda kalıcı oluyor. Lgs sınavımda iyi bir yüzdelik dilime girmeme katkı sağladığı için kendisine teşekkür ederim ve Sami Hocayla çalışmanızı tavsiye ederim.
Sami hocayı tanıdığımız için çok şanslıyız. Akademik anlamda kızıma çok kattı. Ders saatleri dışında takibi hiç bırakmadı. Sayesinde nitelikli bir liseye yerleştik. İletişim yeteneği çok güçlü olduğu için ders saatlerinde sıkılmadan zor bir sene olmasına rağmen çok başarılı geçirdik. Kesinlikle Sami hoca ile çalışmanızı tavsiye ederim.
Kuzenim ile birlikte Sami hocamdan 2 senedir matematikten özel ders almaktayız. Gayet memnunuz. Kendisi aradığım matematik öğretmeniydi. Bana kattığınız her şey için teşekkürler hocam.
Sami hoca çok iyi anlatım yapar.Kızım lgs sınavını onun sayesinde kazandı ve iyi bir nitelikli okula kayıt oldu .Öğrencinin eksiklerini görüp ona göre çalıştırır
Sami benim lise arkadaşımdı kendisi çalışma azimi, kendini sürekli geliştirme tutkusu ve düzgün karakteri ile çevresindeki herkese örnek olan biridir.
Sami ile İTÜ'de kampüste arkadaşım sayesinde tanıştım. Kendisi çok sıcak kanlı birisidir. Ayrıca Sami'nin çok analitik zekaya sahip bir kişiliği vardır. Bir problem üstünde çözüm üretmeye çalışırken çok farklı yaklaşımlarda bulunarak işimizi kolaylaştırdığı çok olmuştur. Eminim ki hangi sınava hazırlanıyorsanız hazırlanın Sami'nin sizlere katacağı çok şey olacaktır. Hepinize başarılar ve sevgiler.
Sami abi ile tanışmadan önce geometri en nefret ettiğim dersti. Yaklaşık 4 aylık bir çalışmanın sonucunda şuan en rahat soru çözebildiğim ders geometri oldu. Çok yetenekli bir öğretmen kendisi. Kesinlikle ders almanızı tavsiye ederim.
Sami Hocam ile 6 ay boyunca matematik ve geometri çalıştık. Çalışmaya başladığımızda sıfır seviyesindeydim ancak bana en temelden konuların mantığını iyice kavratarak verdiği dersler ve gösterdiği soru çözme teknikleri sayesinde şu anda TYT matematik denemelerinde netlerim ortalama 35/40 civarında. Kendisi işini gerçekten çok severek yapıyor ve bu nedenle dersler çok eğlenceli geçiyor.
Daha fazla referans gör
Ücretler
paketler
- 5 saat: ₺750
- 10 saat: ₺1500
webcam
- ₺130/saat
Mehmet Sami hakkında daha fazla bilgi edin
01
Ne zamandan beri ders verdiğiniz alanla ve özel ders ile ilgileniyorsunuz?
Matematiğe karşı olan ilgim ilkokulda öğretmenlerimin beni matematik dersinde sürekli tebrik etmesi neticesinde başladı diyebilirim. Başka öğrencilerin cevap veremediği sorulara cevap verebilmek ve bunun karşılığında tebrik edilmek beni çok iyi hissettiriyordu ve bu hissi en fazla hissettiğim ders matematik dersiydi. O zamanlar sınıf arkadaşlarıma öğrendiklerimi aktarıyordum ve çözemedikleri soruları çözüyordum. Şimdi de bunu profesyonel bir şekilde yapıyorum. Yani matematik ile olan bağım kendimi bildim bileli çok sağlamdı.
02
Ders verdiğiniz alanla, ders vermekten keyif aldığınız konularla ilgili bize daha fazla bilgi verin (bir de ders vermekten hoşlanmadığınız konular)!
Problemler, analitik geometri, geometri, limit, türev, integral konularını anlatmayı çok seviyorum. Özellikle türevin gerçek hayatta kullanıldığı alanları öğrencilerimle paylaşmaktan çok keyif alıyorum. Matematik alanında ders vermekten hoşlanmadığım bir konu yok.
03
Neyden ilham aldığınızı anlatın, sizi etkileyen bir öğretmen veya şarkı bile olabilir!
Disiplinli şekilde çalışabilmeyi ve düşüncelerimi daha net bir şekilde kontrol edebilmeyi öğrendiğim Jules Payot isimli yazarın "İrade Terbiyesi" isimli kitabının ilham aldığım ve çok şey öğrendiğim bir kitap olduğunu söyleyebilirim.
04
Size göre alanınızda iyi bir uzman olmak için gerekli yetkinlikler nelerdir?
Matematik öğretmekteki en önemli yetkinlik öğrencinin sorularına ve söylediklerine oldukça iyi bir şekilde odaklanıp öğrenciye özel bir eğitim sağlayabilmektir. Her öğrencinin problem yaşadığı kısımlar birbirinden farklı olduğundan dolayı her öğrencinin seviyesine hitap edebilmek oldukça mühimdir.
05
Alanınız veya eğitiminizle ilgili anlatacağınız bir anınız?
Algılama kapasitesiyle, kıvrak zekasıyla ve matematik öğrenme azmi ile beni her ders mutlaka şaşırtan, üstün zekalı, 7.sınıf öğrencisi bir öğrencim var. Kendisi ile yaptığımız neredeyse tüm derslerde sorduğum sorulara bir 7. Sınıf öğrencisinden asla beklenmeyecek düzeyde bir çözüm yolu buluyor ve ben her defasında çok şaşırıyorum. Bu şaşırdığım anların ileride de hatırlayacağım güzel anılar olarak hafızama işlediğine eminim.
06
Herkes gibi siz de okulda bazı zorluklarla karşılaşmışsınızdır, bize anlatabilirsiniz...
İşçi problemleri maalesef hala formüle dayalı olarak anlatılır. Ben de bu nereden geldiğini asla bilmediğim formüller ile soru çözmekten hiç hoşlanmayan bir öğrenciydim. Çünkü zihnimi çalıştırması için yazılmış olan bu soruları ezbere yapmak gerçekten mantıksız. İşçi ve havuz problemlerini kendi geliştirdiğim tamamen mantığa dayalı formül kullanmadığım bir yöntem ile çözmeye başlamadan önceki zamanlarda bu soruları formül kullanmadan çözmeye çalıştığım için oldukça zorlanıyordum.
07
Bize hobilerinizi veya sevdiğiniz aktiviteleri anlatarak sizi daha iyi tanımamıza yardımcı olun (belki de bir gün bu hobileri Superprof'ta ders vererek paylaşırsınız).
Masa tenisi oynamayı, yeni yerler ve lezzetler keşfetmeyi, fotoğraf çekmeyi, felsefi konularda başka insanlarla tartışmayı çok severim.
08
Sizi Superöğretmen yapan şey nedir (sorulara verdiğiniz tüm cevaplar dışında :-P)?
Her öğrencinin farklı bir alt yapısının ve karakterinin olduğunun farkındayım. Bu nedenle öğrencimi gerçek anlamda tanımaya ve ona uygun olan çalışma tipini uygulamaya gayret gösteriyorum. Her öğrenciye gerçek anlamda özelleştirilmiş bir matematik eğitimi sunuyorum. En önemlisi de bu işi çok severek yapıyorum.