Bir ders saati içerisinde öncelikli en temel bilgileri içerecek şekilde hazırlanmış bir test sunup neleri bilip bilmediğinin ön analizini yaparak başlarım. Ardından bu belirlemeye göre konu anlatımı ve tekrardan bu sefer seviyenin giderek artacağı testlerle ilerlemeye devam ederiz. Öğrenciyi yoracak şekilde fazla soru çözmektense nokta atışı sorularla net ve öz soru çözmeyi yeğlerim.
Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Öğretmenliği bölümünden mezunum. 5 senedir özel ders vermekteyim. Birçok yaştan yaklaşık 2o öğrencim oldu. Şu an Bahçeşehir Koleji'nde Fen Bilimleri öğretmenliği yapıyorum. Öğrencilerimle koyduğumuz hedeflere ulaşabildik. En önemlisi bir şeyleri öğrenmiş olmak için öğrenmedik.
Projeler
Kasım 2016-Nisan 2017 Okulumuzun ana bilim dalı başkanı tarafından düzenlenen Lego Ev3 Education isimli robotik ve kodlama eğitimi aldım ve fen alanından verilen konudan proje üretimiyle eğitimi sonlandırdık.
Seminerler ve Kurslar
Kasım 2017-Mart 2018 Pendik Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak çalıştığı ortaokul düzeyindeki yaklaşık 2000 öğrenciye fen bilgisinin belirlenen ünitelerinden gösteri deneyleri yapıldı.Projemiz Tübitak 4007 kapsamında kabul edildi.
2017-2018 Temel oyunculuk, dans, sahne ve şans eğitimini 2017’den beri Şehir Tiyatroları Darülbedayi bünyesinde almaktayım.
Mart 2017-Mayıs2017 Marmara Üniversite’sinde Iot (Nesnelerin İnterneti) kapsamında fen bilgisi ve kodlama tekniklerini bir araya getirerek proje üretimi ve eğitimi aldım.
2014-2017 Marmara Üniversitesi Drama Kulübü’nde bir sene yaratıcı drama eğitimi aldım. Aynı zamanda bu kulübün başkan yardımcılığını yapmaktayım. Eğitim aldıktan sonraki iki sene asistanlık yaptıktan sonra bir senedir yaratıcı drama eğitmenliği yapmaktayım. Nisan 2018 Okulumuzca düzenlenen Öğretmen Akademisi Vakfı’nın ‘Öğrenen Lider Öğretmen’ eğitimine katıldım.
İş Deneyimi
Eylül 2014 - Bu tarihten itibaren 5,8,9 ve 12. Sınıf olmak üzere fen bilgisimatematik-biyoloji-kimya-ingilizce gibi derslerde yaklaşık 4 senedir özel ders vermekteyim.
Şubat 2017-Haziran 2017 TEGV Ferit Aysan Eğitim Parkı’nda 4 aydır gönüllü öğretmenlik pozisyonunda fen ve matematik dersleri verdim. Bu süreç sonucunda eğlenceli fen-matematik deneylerini uygulama fırsatı buldum.
Haziran 2017-Eylül 2017 Bu süreç içerisinde Work and Travel programramıyla gitmiş olduğum Amerika’nın New Hampshire eyaletinde Hilton’da housekeeper, American Eagle ‘da satış sorumlusu ve Taco Bell’de mutfakta çalıştım. Bu süreç içerisinde hem dilimi geliştirmek hem de farklı kültürler tanımak istedim. Büyük tecrübeler edinmemi sağladı.
Ekim 2017- 2018 Bu tarihte girdiğim Marmara Üniversitesi Doğa Bitkileri ve Su Ürünleri Laboratuvarı’nda laboratuvar asistanlığı yapmaktayım. Laboratuvar asistanlığı kapsamında su analizleri, akvaryum ve sera yetiştiriciliği alanlarında çalışmaktayız.
Ağustos 2018- Bahçeşehir Ataşehir Koleji Fen Bilimleri öğretmenliği yapmaktayım.
Çevrenizde fen bilimleri dersleri mi arıyorsunuz? Size yardımcı olabilecek öğretmen profili seçimlerimiz: Superprof size yardım etmek için kimya dersleri seçenekleri sunabilir. Öğrenmek artık çok kolay, herkese açık! fen ve teknoloji derslerifizik-kimya dersleri takip etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı: Yeni şeyler öğrenmek hoşunuza gidecek.
Öğretmenin evinde | Öğrencinin evinde | Webcam üzerinden | |
1 saat | ₺120 | ₺130 | Müsait değil |